Osteopatia

 

Osteopatia on lempeää, mutta vaikuttavaa hoitoa, joka sopii kaikille!

 

Autan sinua tai lastasi, lempeän ja kuuntelevan osteopaattisen hoidon avulla, vapautumaan kehon ja mielen jännitteistä, rentoutumaan ja nauttimaan olostanne omassa kehossanne.

 

Vastaanotollani tulet nähdyksi ja kuulluksi kaikkine kokemuksinesi, tunteinesi ja kipuinesi. Minulle on tärkeää, että sinä voit hyvin ja saat nauttia elämästäsi.

 

Tuen sinun ja perheesi kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia hoitamalla teitä yksilöllisesti ja laadukkaasti. Olen valviran laillistama terveysalan ammattilainen.

 

Varaa aika

 

Mitä osteopatia on?

 

Osteopatia on anatomiaan ja fysiologiaan perustuva manuaalinen, eli käsin tehtävä hoitomuoto, jolla edistetään kehon mahdollisuutta ylläpitää ja parantaa terveyttä. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä monenlaisia akuutteja tai pitkäaikaisia kipu- ja jännitystiloja. 

 

Osteopatia perustuu kehon jännitteiden vapauttamiseen, jolla aikaansaadaan hermoviestinnän, hengityksen, verenkierron ja nestekierron paranemista.

 

Kun häiriöt poistetaan, keho pystyy luonnollisella tavalla parantamaan itse itsensä ja voimaan paremmin. Kehon toiminnan paraneminen auttaa myös kipuihin ja muihin oireisiin.

 

Osteopatia Espoo

 

Osteopatiassa keho käsitetään kokonaisuutena, jolla on luonnostaan pyrkimys terveyteen ja tasapainoiseen tilaan.

 

Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija, joka osaa ottaa huomioon kehon eri osien toimiminnan kokonaisuutena.

 

Ammattitaitoinen osteopaatti pystyy käsillään löytämään kehon ongelmakohdat ja hoitamaan tehokkaasti jännityksiä ja liikerajotteita. Hän ei hoida pelkkiä oireita, vaan pyrkii löytämään niiden taustalla olevan syyn.

 

Osteopatia on vanhin länsimainen manuaaliterapian hoitomuoto, jonka kehitti amerikkalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828-1917).

 

Suomessa osteopatia ei ole vaihtoehtoinen hoitomuoto, vaan se on valvottua ja säädeltyä terveydenhuoltoa.

 

Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuoltoalan ammattihenkilö. Kaikki Suomessa rekisteriin kuuluvat osteopaatit löytyvät valviran sivuilta.  Lisätietoa osteopatiasta löydät Suomen osteopaattiliiton sivuilta.

 

Milloin osteopaatille?

 

Osteopatia sopii kaikille ja kaikkiin elämänvaiheisiin: vauvoille sekä isommille lapsille, nuorille, aikuisilleraskaana oleville, synnyttäneille äideille, vanhuksille sekä eläimille. Osteopaatin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos kärsit kehon kipu- ja jännitystiloista tai haluat ennaltaehkäistä oireiden syntymistä.

 

Ajanvaraus

 

Tyypillisesti osteopatiasta haetaan apua esimerkiksi niskahartiakipuun, selkäkipuun tai päänsärkyyn sekä ylä- ja alaraajojen vaivoihin. Myös erilaiset tapaturmat, psyykkiset traumat sekä leikkauksen jälkeinen palautuminen ovat hyvä syy hakeutua osteopaatille.

 

Osteopatiasta on apua esimerkiksi toimistotyöläisille työn aiheuttamiin jumeihin ja ryhtiongelmiin tai urheilijoille kehon palautumiseen tai vammojen hoitamiseen. Kehon oireiden ilmaantuessa ei kannata jäädä odottamaan, että vaiva lähtee itsestään ohi, vaan on syytä varata aika osteopaatille.

 

Mitä osteopaatin vastaanotolla tapahtuu?

 

Hoitoon kannattaa tulla rennoissa ja joustavissa vaatteissa. Monesti vaatetusta vähennetään tutkimuksen ja hoidon ajaksi jättäen alusvaatteet ja sukat päälle, mutta riisuminen ei ole asiakkaan niin toivoessa välttämätöntä. 

 

Ensimmäisen käynnin yhteydessä osteopaatti selvittää haastattelun avulla käynnin syyn, oireet ja yleisen terveydentilan sekä muita taustatietoja, kuten tapaturmat ja leikkaukset. Osteopaatti kirjaa kaikki tiedot potilastietoihin. Antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

 

Osteopaatti suorittaa perusteellisen tutkimuksen ja tekee arvion tilastasi. Sinua pyydetään tekemään yksinkertaisia liikkeitä, joiden avulla havainnoidaan kehosi liikkuvuutta ja mahdollisia rajoitteista. Hän tutkii käsillä palpoiden eri nivelten, kudosten ja rakenteiden toimintaa.

 

Osteopatiasta apua

 

Osteopaattinen hoito on turvallista, yksilöllisesti räätälöityä ja soveltuu kaikenikäisille. Keholle annetaan pehmeän paineen tai liikkeen avulla viestejä rentoudesta ja paremmasta liikeradasta. Osteopaattinen hoito sisältää laajan kirjon menetelmiä, joilla voidaan käsitellä pehmytkudoksia, sidekudoksia ja niveliä, manipuloida ja liikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöä sekä vaikuttaa hellävaraisesti sisäelimiin ja hermostoon.

 

Osteopatialla vaikutetaan kaikkiin kehon toimintoihin, kuten hermostoon, hengitys- ja verenkiertoelimistöön, ruoansulatuselimistöön, aineenvaihduntaan, lymfakiertoon sekä selkäydinnesteen virtaukseen. Hyvä terveys koostuu kaikkien näiden toimintojen optimaalisesta yhteistyöstä.

 

Naisfiiliksessä sinua hoidetaan yksilöllisesti käyttäen sellaisia menetelmiä, mitä kehosi tarvitsee kulloisellakin hoitokerralla. Osteopatia on tehokkuudestaan huolimatta lempeä ja kivuton hoitomuoto. Hoitokäyntiin varataan aikaa 45 min, johon sisältyy alkuhaastattelu, tutkimus ja hoito.

 

heart: Sari Juva, Osteopaatti & Valmentaja

 

Osteopatia Naisille

Powered by Aava 3