Lasten osteopatia


Lempeänä ja kokonaisvaltaisena hoitomuotona osteopatia sopii hyvin myös perheen pienimmille, aina vastasyntyneestä vauvasta alkaen. Osteopatialla hoidetaan ja ennaltaehkäistään erilaisia kehollisia vaivoja ja kiputiloja. 

 

Varaa aika

 

Vauva Osteopatia

 

Esimerkkejä, mihin osteopatiasta voi olla apua

 

Vauvat:

Synnytystrauma (kaikilla vauvoilla)

Synnytyskomplikaatiot

Kehon jännittyneisyys

Kehon vinous tai toispuoleinen käyttö

Kallon epäsymmetria

Itkuisuus

Koliikki

Ummetus

Refluksi

Kireä kielijänne

Toipuminen toimenpiteestä

Imetysvaikeudet

Univaikeudet

 

Isommat lapset:

Kehon ja mielen jännitystilat

Haasteet tunne-elämässä

Ylivirittyneisyys

Univaikeudet

Kipu

Päänsärky

Kehon toispuoleisuus

Haasteet motoriikassa

Tapaturmat ja vammat

Pitkittynyt flunssa

Korvatulehdukset

 

Lasten Osteopatia

 

Milloin hoitoon?

 

VASTASYNTYNEET

Vauva kannattaa tuoda aina hoitoon muutaman viikon kuluttua synnyksen jälkeen, jotta kehoa voidaan ohjata kohti tasapainoa ja terveyttä maailmaantulon ihmeen jälkeen :) Synnytys on aina jollain lailla jännittävä matka niin äidille kuin lapsellekin. Tämän vuoksi vauvan ja äidin kannattaa tulla osteopaatille vähintäänkin tarkastuskäynnille. 

 

TAAPEROT

Lapsen kasvaessa, motorisessa kehityksessä voi ilmaantua erilaisia kehollisia haasteita, kuten konttausvaiheen väliin jättäminen, viivettä tai toispuoleisuutta eri vaiheissa. Eri vaiheet, kuten ryömiminen, istumaan oppiminen, konttaaminen ja kävelemään oppiminen ovat hyviä merkkipaaluja, jolloin hoidon tarvetta on hyvä miettiä. Lapsen kehoa voidaan ohjata hoidon avulla toimimaan optimaalisemmin eri kehitysvaiheiden aikana. 

 

KOULUIKÄISET

Päiväkoti- ja kouluikäisillä lapsilla ilmenee monesti erilaisia mentaalisia ja tunne-elämän jännitystiloja, jotka ilmenevät kehollisina oireina ja toiminnallisina ongelmina. Liikkumattomuus ja toisaalta kova liikunnan harrastaminen aiheuttavat myös omat ongelmansa kehon toiminnassa ja hyvinvoinnissa. 

 

Mikä tahansa kehollinen ongelma, mentaalinen jännitystila tai halu ennaltaehkäistä vaivojen syntymistä on hyvä syy tulla osteopaatin vastaanotolle. Osteopatialla hoidetaan terveyttä ja aktivoidaan kehon omat paranemisprosessit.

Annan tukea ja ohjausta myös imetykseen liittyvissä asioissa. Hoidon aikana voin auttaa perhettänne myös kohtaamaan vanhemmuuten liittyviä ajatuksia ja tunteita, läsnäolevan keskustelun avulla. 

Tiedustele tarvittaessa kotikäyntiä vastasyntyneelle vauvalle: 044 0454465 tai naisfiilis@gmail.com

 

Sydämellisesti tervetuloa hoitooni: vauvat, taaperot, leikki-ikäiset sekä koululaiset aina teineihin asti!

 

heartSari Juva, Osteopaatti & Tunnetaitovalmentaja

 

Asiakaspalautteet:

 

”Menin Sarin luo raskauden loppuvaiheilla hakemaan apua liitoskipuihin. Jo ensimmäisen hoido jälkeen nivuset ja alaselkä tuntuivat paljon paremmilta. Tuntui aika uskomattomalta, kun kävelin kivuttomana autolle hoidon jäljiltä. Sovittiin että menen viikon päästä uudestaan. Seuraavan viikon käynnin jälkeen kivut hellittivät taas, vaikka olivat kuluneen viikon aikana taas palanneet. Kolmannen käynnin jälkeen keho tuntui jo kokonaisvaltaisesti rennommalta ja sitä kautta liikkuminen oli helpompaa, vaikka liitoskivut eivät kokonaan poistuneet. Ennen synnytystä ehdin käydä Sarin luona 4 kertaa. Olen vakuuttunut, että hoidoilla oli suuri vaikutus mahtavaan synnytyskokemukseen. Viimeisellä käynnillä ennen synnytystä kävimme myös yhdessä läpi hengitystekniikoita, jotka todella auttoivat minua synnytyskivun hallinnassa. Synnytykseni eteni todella nopeasti enkä ehtinyt saada juuri mitään kivunlievitystä. Olen varma etten olisi selvinnyt hurjasta kokemuksesta niin hyvin ilman Sarin ammattitaitoista ja empaattista opastusta kehon toiminnasta.

Myönteisten kokemusten jälkeen, oli itsestäänselvää, että toisin myös vauvan Sarin luo hoidettavaksi. Syöksysynnytyksen jäljiltä vauva oli kauttaaltaan jumissa ja kärsi refluksioireista. Vauvakin sai helpotusta refluksioireisiin jo muutaman hoitokerran jälkeen ja alkoi kymmenen viikkoisena viihtyä myös selällään ilman kipuitkukohtauksia. Itse olen myös jatkanyt käyntiä Sarin luona synnytkseni jälkeen. ”

 

"Hakeuduin Osteopatia Agileen 2kk ikäisen vauvan hoitoa varten. Vauva oli ennen syntymää perätilassa ja syntyi sektiolla. Vauvalla oli jonkin verran levottomuutta yöunien suhteen sekä vatsanväänteitä/ilmaa vaikeuttamassa unia. Toivon että näihin asioihin voisi saada apua osteopatialla. Hoidoista oli apua hiljalleen, ei heti. Vauvan yöt rauhoittuivat ja tietynlainen ääntely loppui. Hoitotila oli viihtyisä ja rauhallinen tila jonne on mukava tulla. Sari on hyvin lähestyttävä, empaattinen ja kuunteleva sekä kiinnostunut osteopaatti. Koin tärkeäksi saada myös tietoa löydöksistä ja saada selityksen niihin. Koin tulleeni ymmärretyksi, nähdyksi ja kuulluksi. Erityisen hyvää hoidoissa oli Sarin lempeys ja perehtyneisyys/kiinnostus lapsen asioihin. Koin helpotusta ja kiitollisuutta kun vauva voi paremmin. Ihanaa kun hoidoista tuntuu olevan apua vaikka sitä ei voi odottaa heti tapahtuvaksi. Vaatii useamman hoitokerran ja aikaa jotta suurempi muutos hyvinvoinnissa tapahtuu."

 

Powered by Aava 3