Osteopatia

 

Osteopatia on lempeää, mutta vaikuttavaa hoitoa, joka sopii kaikille!

 

Millaisia menetelmiä käytän?

 

Autan sinua tai lastasi, lempeän ja kehoa kuuntelevan osteopaattisen hoidon avulla. Hoito auttaa vapautumaan kehon ja mielen jännitteistä, rentoutumaan ja nauttimaan olostanne omassa kehossanne. Käytössäni ovat biodynaamisen-, kraniaalisen- sekä klassisen osteopatian mentelmät. Nämä menetelmät muodostavat yhdessä hienon hoitokokonaisuuden. 

 

Biodynaaminen osteopatia

Biodynaamisella osteopatialla hoidetaan ihmistä kokonaisuutena (keho, mieli, tunteet) tietoisen kosketuksen avulla. Tärkeässä roolissa on osteopaatin tietoinen läsnäolo, intentio sekä kyky luoda turvallinen hoitotila, jossa asiakkaan omat paranemisprosessit aktivoituvat. 

Biodynaamista osteopatiaa ei pysty täysin sanoin kuvailemaan, vaan se on itse koettava. Jokainen kokee hoidon vaikutukset kehossaan ja mielessään yksilöllisesti. Joillakin kokemus vastaa energiahoitoa ja he voivat tuntea esim. lämpöä, rentoutumista jännittyneillä alueilla, erilaisia virtauksia kehossa tai tunneprosessin aktivoitumista.

Toiset eivät tunne mitään ihmeellistä tai tuntemukset voivat myös herätä muutaman päivän sisällä hoidosta. Erilaisia tuntemuksia tai niiden puutetta ei tule arvottaa, vaan asiakkaan sen hetkinen kokemus hoidosta on aina oikein. Tuntemukset eivät ole välttämättömiä hoidon tehokkuutta ajatellen. 

 

Osteopatia Espoo

 

Kraniaalinen osteopatia

Monet tuntevat kraniosakraalisen hoidon, joka on aikoinaan osteopatiasta omaksi hoitokokonaisuudeksi eriytynyt hoitomuoto. Tämä taito on edelleen myös osteopaateilla. Mentelmässä aistitaan ja hoidetaan kehon erilaisia liikerytmejä. Kehomme läpi, ristiluusta kalloon, sekärankaa pitkin kulkee vuoroin laajeneva ja supistuva rytmi, joka liikuttaa aivoselkäydinnestettä. Kaikki tukokset tässä elinvoimaamme ylläpitävässä liikkeessä häiritsevät koko kehon toimintaa. Osteopaatti pystyy käsin tuntemaan tämän liikkeen ja kuuntelevalla otteellaan herättelemään tätä. 

 

Klassinen osteopatia

Klassisen osteopatian avulla kehoa ohjataan rytmisen liikkeen avulla kohti optimaalista ja rennompaa toimintaa. Tässä mentelmässä raajoja tai rankaa käytetään vipuvartena hoidettavalle alueelle, jolloin kehon eri osat integroituvat toimimaan yhtenä kokonaisuutena. Tämä on hieman mekaanisempi ja kehollisempi tapa lähestyä hoitoa, mutta silti pehmeä ja hienovarainen.

Käytän ja yhdistän eri menetelmiä tilanteen, kehon tarpeen ja intuitioni mukaan. Osteopatia on enemmän kuin eri menetelmiensä summa. Eikä aina voida sanoa, mihin yksi menetelmä loppuu ja mistä toinen alkaa. Nämä erilaiset taidot muovaantuvat ajansaatossa jokaisella osteopaatilla oman näköiseksi tyyliksi hoitaa. 

 

 

Mitä osteopatia on?

 

Osteopatia on anatomiaan ja fysiologiaan perustuva manuaalinen, eli käsin tehtävä hoitomuoto, jolla edistetään kehon mahdollisuutta ylläpitää ja parantaa terveyttä. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä monenlaisia akuutteja tai pitkäaikaisia kipu- ja jännitystiloja. Osteopatia perustuu kehon jännitteiden vapauttamiseen, jolla aikaansaadaan hermoviestinnän, hengityksen, verenkierron ja nestekierron paranemista. 

Osteopatiassa keho käsitetään kokonaisuutena, jolla on luonnostaan pyrkimys terveyteen ja tasapainoiseen tilaan.​ Kun häiriöt poistetaan, keho pystyy luonnollisella tavalla parantamaan itse itsensä ja voimaan paremmin. Kehon toiminnan paraneminen auttaa myös kipuihin ja muihin oireisiin. 

Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija, joka osaa ottaa huomioon kehon eri osien toimiminnan kokonaisuutena. Ammattitaitoinen osteopaatti pystyy käsillään löytämään kehon ongelmakohdat ja hoitamaan tehokkaasti jännityksiä ja liikerajotteita. Hän ei hoida pelkkiä oireita, vaan pyrkii löytämään niiden taustalla olevan syyn.

Osteopatia on vanhin länsimainen manuaaliterapian hoitomuoto, jonka kehitti amerikkalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828-1917). Suomessa osteopatia ei ole vaihtoehtoinen hoitomuoto, vaan se on valvottua ja säädeltyä terveydenhuoltoa. Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuoltoalan ammattihenkilö. Kaikki Suomessa rekisteriin kuuluvat osteopaatit löytyvät valviran sivuilta.  Lisätietoa osteopatiasta löydät Suomen osteopaattiliiton sivuilta.

 

Milloin osteopaatille?

 

Osteopatia sopii kaikille ja kaikkiin elämänvaiheisiin: vauvoille sekä isommille lapsille, nuorille, aikuisilleraskaana oleville, synnyttäneille äideille, vanhuksille sekä eläimille. Osteopaatin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos kärsit kehon kipu- ja jännitystiloista tai haluat ennaltaehkäistä oireiden syntymistä.

 

Ajanvaraus

 

Tyypillisesti osteopatiasta haetaan apua esimerkiksi niskahartiakipuun, selkäkipuun tai päänsärkyyn sekä ylä- ja alaraajojen vaivoihin. Myös erilaiset tapaturmat, psyykkiset traumat sekä leikkauksen jälkeinen palautuminen ovat hyvä syy hakeutua osteopaatille. Osteopatiasta on apua esimerkiksi toimistotyöläisille työn aiheuttamiin jumeihin ja ryhtiongelmiin tai urheilijoille kehon palautumiseen tai vammojen hoitamiseen. Kehon oireiden ilmaantuessa ei kannata jäädä odottamaan, että vaiva lähtee itsestään ohi, vaan on syytä varata aika osteopaatille.

 

Mitä osteopaatin vastaanotolla tapahtuu?

 

Hoitoon kannattaa tulla rennoissa ja joustavissa vaatteissa. Monesti vaatetusta vähennetään tutkimuksen ja hoidon ajaksi jättäen alusvaatteet ja sukat päälle, mutta riisuminen ei ole asiakkaan niin toivoessa välttämätöntä. 

Ensimmäisen käynnin yhteydessä osteopaatti selvittää haastattelun avulla käynnin syyn, oireet ja yleisen terveydentilan sekä muita taustatietoja, kuten tapaturmat ja leikkaukset. Osteopaatti kirjaa kaikki tiedot potilastietoihin. Antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

Osteopaatti suorittaa perusteellisen tutkimuksen ja tekee arvion tilastasi. Sinua pyydetään tekemään yksinkertaisia liikkeitä, joiden avulla havainnoidaan kehosi liikkuvuutta ja mahdollisia rajoitteista. Hän tutkii käsillä palpoiden eri nivelten, kudosten ja rakenteiden toimintaa.

 

Osteopatiasta apua

 

Osteopaattinen hoito on turvallista, yksilöllisesti räätälöityä ja soveltuu kaikenikäisille. Keholle annetaan pehmeän paineen tai liikkeen avulla viestejä rentoudesta ja paremmasta liikeradasta. Osteopaattinen hoito sisältää laajan kirjon menetelmiä, joilla voidaan käsitellä pehmytkudoksia, sidekudoksia ja niveliä, manipuloida ja liikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöä sekä vaikuttaa hellävaraisesti sisäelimiin ja hermostoon.

Osteopatialla vaikutetaan kaikkiin kehon toimintoihin, kuten hermostoon, hengitys- ja verenkiertoelimistöön, ruoansulatuselimistöön, aineenvaihduntaan, lymfakiertoon sekä selkäydinnesteen virtaukseen. Hyvä terveys koostuu kaikkien näiden toimintojen optimaalisesta yhteistyöstä.

 

Tervetuloa Naisfiilikseen!

 

Naisfiiliksessä sinua hoidetaan yksilöllisesti käyttäen sellaisia menetelmiä, mitä kehosi tarvitsee kulloisellakin hoitokerralla. Osteopatia on lempeydestään huolimatta tehokas hoitomuoto. Vastaanotollani tulet nähdyksi ja kuulluksi kaikkine kokemuksinesi, tunteinesi ja kipuinesi. Minulle on tärkeää, että sinä voit hyvin ja saat nauttia kehostasi ja elämästäsi. Tuen sinun ja perheesi kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia hoitamalla teitä yksilöllisesti ja laadukkaasti.

Osteopatia Naisille

 

 

Powered by Aava 3